מקדונלד'ס משתמשת בתפוחי אדמה מזנים מובחרים, העומדים בסטנדרטים הגבוהים של מקדונלד'ס העולמית. על מנת להבטיח תזונה נבונה במקדונלד'ס, נקטנו במספר פעולות גורפות:

  • הצ'יפס והפוטטו מטוגנים בשמן קנולה מיוחד, איכותי כמו שמן זית.
  • הצ'יפס מכיל רק כ-1/3 מכמות השומן הרווי בהשוואה לכל צ'יפס מטוגן אחר.
  • הוצאנו את שומן הטראנס המזיק לבריאות מכל המסעדות ובכך הפחתנו את אחוז השומן הרווי במוצרים.

ב-100 גרם מנת פוטטו יש 9.5% שומן-מתוכם רק 0.9 גרם שומן רווי. הסיבה לערכים נמוכים אלו נעוצה בשטח הפנים הגדול של הפוטטו ובספיגה מועטה של שמן הטיגון במוצר זה. ב-100 גרם מנת צ'יפס יש 14% שומן מתוכם רק 1.4 גרם שומן רווי.

"הקרב על הצ'יפס"

בשנת 1993, עם כניסת מקדונלד'ס לארץ, מקדונלד'ס העולמית דרשה שימוש בתפוחי אדמה מיוחדים, שטרם נמצאו במדינה. כפשרה ולאחר אישור שר החקלאות דאז, הותר באופן חריג לייבא תפוחי אדמה, עד להקמת המפעל הנדרש בארץ.